Uitslag Speedo 20 maart 2011 in Nuenen

Zondag 20 maart hebben vijf zwemmers meegedaan aan de Speedo-wedstrijd in Nuenen. In het benauwde, warme bad zwommen ze uitstekend, met als resultaat dikke persoonlijke records en twee bronzen medailles.

De benjamin van het stel, de elfjarige Wessel Verhoeven kwam als eerste in actie op de 50 vlinder. Met een goede techniek, en de hele race 1 op 2 ademhaling vlinderde hij naar 52.25. Dit is maar liefst vijftien (!!!) seconden sneller dan zijn inschrijftijd, wat een tussentijd van de 200 wissel was. Daarna was het afwachten wat de zwemmers in de tweede serie voor tijden op de klokken brachten. Gelukkig voor Wessel waren er slechts twee zwemmers sneller, en dus was er brons voor de Schijndelse zwemmer.

Daarna volgden de vier junioren op de 200 rug. Bij de meiden zwom Amy Heeren maar liefst 25 seconden sneller dan haar één jaar oude persoonlijke record. Na 100 meter was ze al zes seconden sneller dan ooit. Dankzij deze grote verbetering behaalde ook zij een bronzen medaille. Isa vd Ven bleef iets boven haar beste tijd en eindigde als zevende. Bij de jongens verbeterde Delane Lathouwers zijn persoonlijke record met twee tellen. Zijn tijden na 50 en 100 meter waren maar een fractie boven zijn pr's. Martijn Eickmans ging erg goed in zijn serie, en dacht na 150 meter klaar te zijn. Na een korte pauze aan de kant ging hij weer verder, en ondanks dit oponthoud verbeterde hij wél zijn persoonlijke record, met 2,5 seconde. Hij werd echter niet gediskwalificeerd voor zijn pauze, omdat hij volgens de scheidsrechter niet helemaal stil had gehangen. Martijn eindigde als zesde en Delane als vijfde.

Na de pauze volgde Wessel weer, dit keer voor de 100 meter schoolslag. Hij verbeterde zijn persoonlijke record met twee seconden en eindigde als vierde.

De junioren hadden weer de 200 vlinder op het programma. Amy en Isa zwommen naast elkaar, en waar Amy de eerste 100 meter iets sneller was, kwam Isa in het tweede deel goed terug en wist ze Amy voorbij te zwemmen. Isa was na 100 meter al drie seconden sneller dan ooit en ze verbeterde haar pr op de 200 vlinder met twaalf seconden. Amy's pr stond al een jaar, en dus was haar pr geen verrassing. Ze was maar liefst 42 seconden sneller dan op 21 maart 2010. Haar pr op de 50 vlinder werd met zeven tellen aangescherpt en haar pr op de 100 vlinder met vijftien. Martijn en Delane bleven helaas net boven hun beste tijden op de 200 vlinder (Martijn slechts een halve seconde), maar wel zwommen ze allebei nieuwe pr's op de 100 meter. 

Wessel heeft niet alleen hard gezwommen, hij heeft ook nog ontzettend veel actiefoto's gemaakt van de andere Neptunus-zwemmers. Alle foto's vanmiddag (ook gemaakt door de andere zwemmers) zijn te vinden op : https://picasaweb.google.com/neptunus20102011/20110320SpeedoNuenen

Uitslag


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'